Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Analize gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin

Publicat: sâmbătă, 25 Noiembrie 2023 , ora 15.46
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Analize gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin pot face brașovencele astăzi și duminică, în parcarea unui mall din cartierul Tractorul, în cadrul caravanei mobile pentru screeningul cancerului de col uterin.

Coordonatorul evenimentului pentru zona Brașov, Voichița Pantea, ne-a oferit detalii:

”Inițiativa este a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, care derulează proiectul pentru screeningul cancerului de col uterin. Testarea se face pentru femeile cu vârsta cuprinsă între 24 și 29 de ani, testare Babeș-Papanicolau, iar femeile cu vârsta cuprinsă între 30 și 64 de ani beneficiază de testare gratuită HPV. Este o inițiativă, spun eu, benefică pentru toate femeile, având în vedere incidența cancerului de coluterin”. 

Brașovencele se pot prezenta indiferent dacă și-au făcut programare sau nu și indiferent dacă sunt sau nu asigurate. Este nevoie doar să aibă buletinul la ele și să completeze un formular.

Doamnele care au trecut deja prin aceste proceduri spun că este foarte important ca analizele să fie făcute:

Duminică, testări vor fi făcute doar până în jurul orei 14.00.
Adina Chirvasă