ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Alternativa la DN1, pe Valea Doftanei, va „înghiți” mai multă pădure decât au prevăzut autoritățile județene

Publicat: luni, 27 Noiembrie 2023 , ora 17.43
Foto: Consiliul Județean Brașov
Foto: Consiliul Județean Brașov

Pentru reabilitarea și modernizarea drumului județean Valea Doftanei, dintre județele Prahova și Brașov, va fi necesară scoaterea din fondul forestier a suprafețelor destinate construcției drumului.

Doar că, atunci când au fost calculate terenurile pentru expropriere, s-a constatat că acestea ar fi mai mari decât cele prevăzute inițial în studiul de fezabilitate pentru realizarea acestui proiect – este specificat într-un comunicat de presă al Consiliului Județean Brașov.

Problema a fost dezbătută, astăzi, în cadrul unei ședințe la care au participat administratorii drumului, reprezentanții instituțiilor de mediu și ai entității responsabile cu implementarea proiectului - Compania Națională de Investiții. Printre concluziile formulate în urma întâlnirii se numără cea potrivit căreia este necesară revizuirea avizelor de principiu emise de instituțiile implicate – ocoale silvice, Garda Forestieră, respectiv Agenția pentru Protecția Mediului.

Astfel, aleșii județeni sunt solicitați să aprobe atât demararea procedurii de expropriere, cât și cea referitoare la declararea de utilitate publică a suprafețelor respective, pentru legalitate. Reamintim că traseul Valea Doftanei – Brădet Săcele se împarte în două tronsoane, unul pe raza județului Brașov, de 12,4 km, iar altul în Prahova, în lungime de 13,2 km.

Camelia VLAD