ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Brașov – Orașul Mobilității”, proiect lansat în dezbatere publică

Publicat: marți, 28 Noiembrie 2023 , ora 13.38
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV
„Brașov – Orașul Mobilității” este proiectul lansat în dezbatere publică de către președintele organizației municipale PSD Brașov, Lucian Pătrașcu.

Politicianul susține că proiectul include aplicarea politicilor de mediu care conduc la scăderea poluării cauzate de traficul auto și are la bază viziunea unui oraș al mobilității, prietenos cu pietonii, cu traficul auto și cu utilizatorii de trotinete electrice și biciclete totodată:

„Transportul public în comun din Brașov trebuie să fie gratuit pentru brașoveni. Acesta se va desfășura pe o serie de benzi dedicate transportului public în comun, benzi care ar mai putea fi utilizate de biciclete, trotinete electrice și taxiuri electrice. Gratuitatea și eficiența transportului public ar duce la scăderea numărului de autoturisme în trafic, ar scădea poluarea și ar ridica presiunea pe locurile de parcare din Centrul Brașovului. Concomitent, liniile de transport public în comun ar trebui regândite și eficientizate pe baza fluxului de călători”, a precizat Lucian Pătrașcu.

Pătrașcu a adăugat că traficul auto din Brașov are nevoie și de construirea unor pasaje rutiere în punctele cele mai aglomerate ale orașului, dar și de suplimentarea locurilor de parcare:

„Brașovenii au nevoie de locuri de parcare suficiente în toate zonele municipiului Brașov. Este inadmisibil să dai ture interminabile cu mașina, pentru a căuta un loc de parcare. Ca atare, proiectul meu prevede construirea de locuri de parcare suficiente, în majoritatea zonelor din municipiul Brașov, locuri de parcare monitorizate în timp real, pentru a putea urmări online gradul lor de ocupare. Totodată, la toate intrările în municipiul Brașov trebuie construite parcări de tipul park&ride”.
Radio România Brașov