Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Câte locuri de parcare va avea noul stadion al Brașovului și care este sursa de finanțare?

Publicat: marți, 28 Noiembrie 2023 , ora 20.20
Foto: Facebook / Allen Coliban
Foto: Facebook / Allen Coliban

Consilierii locali au aprobat, cu 17 voturi pentru și 10 abțineri, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru noul stadion de fotbal al Brașovului, care va costa 30 de milioane de euro.

Baza ar putea primi finanțare de la Guvern, prin Compania Națională de Investiții. Primarul Allen Coliban a susținut, în ședința de plen de marți, că a purtat, deja, discuții în acest sens cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea. Proiectul se va afla pe o listă preliminară a Companiei Naționale de Investiții. Chiar dacă este abia la faza studiului de fezabilitate, parcările reprezintă, deja, o problemă, din cauza poziționării arenei, pe locul actual al Stadionului Tineretului.

La o capacitate de aproape 10.000 de locuri, arena trebuie să aibă obligatoriu cel puțin 300 de locuri de parcare. În vecinătatea bazei sunt prevăzute aproximativ 100 de astfel de parcări, iar alte circa 100 mai există în apropiere, pe străzile Mihai Viteazul și Cuza Vodă, lângă un supermarket. Proiectantul a susținut că nu se ia în calcul varianta unei parcări subterane, întrucât această construcție ar crește semnificativ costurile.

Primăria este și în căutarea unui teren pe care să se amenajeze alte locuri de parcare. Autoritățile au anunțat și că proiectul noului stadion a primit inclusiv avizul Comisiei de Circulație. Pe noul stadion, care nu va avea pistă de atletism, se vor putea disputa și meciuri de rugby. În interior vor exista un fan shop, un muzeul al echipei FC Brașov, magazine de prezentare, restaurante, cafenele și alte spații comerciale. Arena ar putea fi gata în vara anului 2026.

Marian STOICA