ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea va cumpăra un hotel pentru a-l transforma în azil

Publicat: miercuri, 29 Noiembrie 2023 , ora 15.34
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Cumpărarea hotelului de pe strada Panselelor, de către Primăria Brașov, pentru a fi transformat în cămin pentru seniori a primit undă verde din partea aleșilor locali, în ședința de plen maraton de marți. 

“Avem în acest moment o listă de așteptare de 80 de persoane, peste cele 155 de locuri pe care le avem în Noua și prin achiziția acestei clădiri vom putea să creăm un minim de 40 de locuri rezidențiale și servicii conexe: servicii medicale, servicii de kinetoterapie și recuperare, servicii de care comunitatea vârstnică din Brașov are nevoie. Prețul reieșit în urma evaluării de piață este de 5 milioane de lei, la care se vor adăuga costurile adaptării clădirii la funcțiunea de cămin rezidențial și analizăm și posibilitatea de a-l supraînălța, de a mai face încă un etaj pe lângă cele două existente”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

Intenția este ca, după ce această clădire va fi transformată, să găzduiască 16 beneficiari dependenți, 12 beneficiari semidependenți și 12 beneficiari independenți. 

Negocierile pentru achiziția imobilului vor începe în perioada următoare.

Adina Chirvasă