Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Poiana Brașov, în topul preferințelor pentru minivacanța de 1 Decembrie

Publicat: vineri, 1 Decembrie 2023 , ora 9.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Poiana Brașov este și anul acesta în topul preferințelor pentru petrecerea zilei de 1 Decembrie.

Asta cu atât mai mult cu cât de ieri se și schiază pe pârtiile din partea superioară a Masivului Postăvaru.

“A început sezonul de schi. Avem zăpadă, foarte mulți schiori, astăzi și e un lucru care mă bucură, pentru că de mult nu am mai avut un debut de sezon la final de noiembrie. Sperăm să avem o iarnă bogată și a o iarnă plină de bucurie. De mâine  (n.r. vineri, 1 decembrie) va funcționa și sistemul de achiziționare și de reîncărcare de puncte online”, a spus primarul Brașovului, Allen Coliban.

Cei care petrec Ziua Națională la munte au parte de mâncăruri tradiționale și seri tematice cu muzică și dansuri populare.

“Prețul pleacă de la 2.500 lei pentru trei nopți de cazare cu acces la SPA și toate facilitățile hotelului. Am pregătit și zona de folclor, avem dansuri populare, ne bucurăm de un band al Brașovului cu muzică live, preparate și mâncare tradițională: sarmalele românești, ciolan, pastramă, ciorbă de curcan, ciorbă de găină, ciorbă de cocoș”, a spus administratorul unui hotel din Poiana Brașov, Gabriel Roșca.

Și la pensiunile din zona Bran-Moieciu-Fundata, Ziua Națională va fi sărbătorită așa cum se cuvine.

“Am pregătit atelierul de decorat turtă dulce cu tema Zilei Naționale. Berbecul la proțap va fi piesa de rezistență a sejurului de 1 Decembrie. Încercăm să înlocuim fasolea și sarmalele cu berbecul la proțap, dat fiind că zona noastră este renumită pentru crescătorii doi care sunt aici”, a precizat proprietarul unei pensiuni din Șimon, Laurențiu Drăgan.

Radio România Brașov FM