Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Recomandare ANPC: "Cumpărați dulciuri și jucării numai din magazinele în care sunt eliberate documente de cumpărare"

Publicat: duminică, 3 Decembrie 2023 , ora 15.39
Foto: ANPC.ro
Foto: ANPC.ro

Cumpărați dulciuri și jucării numai din magazinele în care sunt eliberate documente de cumpărare, este recomandarea directorului general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel.

Ni se recomandă să cumpărăm jucării numai din magazine sau raioane specializate, unde se eliberează factură și bon fiscal, pentru a putea proba tranzacția, în cazul în care, în mod justificat, dorim să facem o reclamație dacă produsul nu are calitatea așteptată.

De asemenea, trebuie alese doar jucării potrivite pentru vârsta copilului, în funcție de capacitățile și aptitudinile sale. Jucăriile trebuie să fie însoțite de avertismente generale privind grupa de vârstă recomandată, care ajută la alegerea cadourilor pentru copii. Trebuie să avem în vedere faptul că jucăriile care nu sunt destinate unui grupe de vârstă specifice pot să îi rănească, ne avertizează directorul ANPC.

O altă recomandare importantă este și de a verifica întotdeauna dacă jucăriile au marcate pe corpul lor, în loc vizibil, coordonatele producătorilor sau a importatorilor, din care să nu lipsească adresa și telefonul, pentru a putea fi contactați în caz de nevoie.

În privința dulciurilor, trebuie evitată cumpărarea de la vânzători ambulanți, chiar dacă prețul oferit este comparativ mai mic. Înainte de cumpărare, trebuie verificată starea ambalajelor și încadrarea produselor în termenul de valabilitate.

Camelia VLAD