Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziția „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal”, la Muzeul “Casa Mureșenilor”

Publicat: joi, 7 Decembrie 2023 , ora 11.27
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor
Sursa foto: Facebook / Muzeul Casa Mureșenilor
Expoziția „Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal” vă așteaptă începând de mâine, 8 decembrie, la Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov.

Vernisajul va avea loc de la ora 12.00, iar vizitatorii vor putea admira imagini mai puțin cunoscute precum vederi generale ale orașului, Piața și Casa Sfatului, biserici, porți de intrare în oraș, sistemul de fortificații – turnuri de apărare și bastioane – cartiere, clădiri din oraș.

„Colecțiile de imagini deținute de Muzeul Național Brukenthal, Muzeul de Istorie Casa Altemberger (colecția de grafică documentară, având un număr de 37.777 piese – dintre acestea aproximativ 10.000 fiind cărți poștale cu imagini din toată România – și colecția clișee Fischer, având un număr de 8.000 piese) sunt dintre cele mai complexe colecții de acest gen păstrate într-o instituție muzeală din România. Imaginile având ca subiect orașul Brașov ne prezintă un oraș al contrastelor, cu locuri și peisaje pe care le putem încă vedea sau doar le recunoaștem din fotografii surprinse prin lentilele aparatelor de fotografiat”, au precizat reprezentanții Muzeului Casa Mureșenilor.

Colecția de imagini a Muzeului Național Brukenthal este completată, în cadrul expoziției, de imagini ce prezintă aspecte din istoria Brașovului de sfârșit de secol XIX – început de secol XX, din Arhiva Mureșenilor.

Expoziția este curatoriată de Voina Delia, muzeograf al Muzeului Național Brukenthal Sibiu și Bianca Micu, muzeograf al Muzeului „Casa Mureșenilor” Brașov.

„Brașovul în imagini din colecțiile Muzeului Național Brukenthal” va rămâne la Brașov până în 29 februarie 2024.







Radio România Brașov