Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trendul 2023 al numelor atipice pentru bebelușii brașoveni

Publicat: joi, 7 Decembrie 2023 , ora 13.56
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Anisia-Betina, Franca-Antonia, Maya, Ava, Elisabeth. Sunt doar câteva dintre numele atipice alese de brașoveni pentru copiii lor.

„Numele de import” pentru bebeluși este manifestat în special în cazul fetelor.

Pentru băieți predomină numele românești, cele mai frecvente, la Brașov, fiind Matei, Andrei sau Vlad.

Ca trend general, televizorul este în continuare sursa de inspirație, atunci când vine vorba despre alegerea numelor, părinții inspirându-se în mare parte din filme.

Și neapărat sunt alese două nume.

“Sunt anumite persoane, familii, care preferă să atribuie copilului nou-născut niște prenume legate de originea românească, precum preluate ori din seriale, din filme sau având în vedere o experiență de activitate în afara granițelor țării. În ultima perioadă, constatăm că există această individualizare a prenumelui, spre deosebire de începutul anilor ‘90, când am avut Alexandra sau Alexandru. Dacă te duceai într-un parc de copii și o mămică striga Alexandru, jumătate din parcul de copii se întorcea să vadă pe cine a strigat”, a explicat directoul executiv al Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor Brașov, George Roșca.

În municipiul Brașov, pe parcursul acestui an s-au născut 5100 de copii.

“Trebuie să facem precizarea că municipiul Brașov deservește trei maternități, fapt pentru care instituția noastră s-a organizat și a constituit două birouri de înregistrare a nașterilor, tocmai pentru a veni în sprijinul cetățenilor”, a adăugat George Roșca.

În municipiul Brașov, o maternitate este de stat, iar alte două sunt private.
Adina Chirvasă