ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

După criză, noi investiții la Aeroportul Brașov

Publicat: vineri, 8 Decembrie 2023 , ora 19.59
Sursa foto: arhivă / Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: arhivă / Facebook / Adrian Veștea

După ce va fi depășită perioada de criză la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, în condițiile în care la momentul actual nu sunt mai mult de cinci zboruri pe săptămână operate de compania Wizz Air, în urma plecării la Bacău a companiei Dan Air, administratorii obiectivului au în vedere aplicarea planului de afaceri stabilit de-a lungul timpului.

Astfel, după prelungirea programului pe aeroport de la 12 la 16 ore, de la jumătatea lunii ianuarie, sunt așteptați noi operatori de zbor, după care vor fi demarate procedurile pentru realizarea de alte investiții în zona aeroportuară. Printre acestea, un heliport sanitar și parc cu panouri fotovoltaice.

„Este vorba de acele investiții pe care le face în continuare Consiliul Județean Brașov în baza masterplanului și care sunt absolut obligatorii, pentru că facilitează activitatea de operare pe aeroport. Am vorbit despre panourile fotovoltaice, pentru a avea economie în costurile plătite la energie și vorbim acolo de principala investiție, apoi o stație permanentă de alimentare cu combustibil, o stație de garare a acestor autospeciale de deszăpezire, cu un service aferent și nu în ultimul rând, o stație de sortare a deșeurilor rezultate din actul de operare aeronautică, care să poată fi reciclat, așa cum se procedează în toată lumea civilizată”, a spus directorul executiv al Direcției Drumuri Județene și Servicii Publice din cadrul Consiliului Județean Brașov, Mihai Pascu.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a precizat că este luată în calcul extinderea parcării aeroportului, care la acest moment numără 180 de locuri.

Camelia Vlad