ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atelier de gătit cu persoane nevăzătoare

Publicat: duminică, 10 Decembrie 2023 , ora 17.32
Sursa foto: Facebook / Asociația Bastonul Alb
Sursa foto: Facebook / Asociația Bastonul Alb

Au gătit împreună, dar au și socializat. Vorbim despre 10 persoane nevăzătoare și studenți în practică de la Universitatea Transilvania, care au pregătit, într-un atelier de gătit, salată, sandwichuri, salată orientală și salam de biscuiți.

Pentru persoanele nevăzătoare au fost explicate atât manevre din bucătărie, dar și trucuri ce țin de pregătirea mâncării atunci când te ghidezi doar după ceea ce simți, și nu după ceea ce vezi.

Atelierul a fost parte din proiectul "Călătorie spre incluziune", proiect al Asociației Bastonul Alb.

Reprezentantul acesteia, Costi Marchidan, ne-a explicat de ce sunt importante astfel de activități.

"Aceste persoane sunt mobilizate în a ieși din casă, a se întâlni, acest aspect al socializării e foarte important. Sigur, și activitatea în sine poate fi importantă. Poate fi acel imbold care te facă te gândești poate ar fi bine să-ți faci și singur, chiar dacă mai greu, chiar dacă un timp mai-ndelungat. Dar să-ți faci singur în casă atunci când ai nevoie și când nu e cineva alături de tine poate fi acel moment de care să-ți amintești peste câțiva ani că, uite, dacă nu luam parte la acea activitate, poate nici acum nu știam gătesc, n-o învețe nimeni gătească într-o singură zi, dar poate fi acel punct de plecare".

Călătorie spre incluziune este finanțat prin fondurile strânse în cadrul cursei cu obstacole a comunității - Brașov Heroes, organizată de Fundația Comunitară. Proiectul se derulează până în luna februarie 2024.
Adina Chirvasă