ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Târgul BraSHOPia propune shopping sustenabil

Publicat: duminică, 10 Decembrie 2023 , ora 17.50
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Produse cosmetice naturale, articole de vestimentație, lucrări de artă sau bijuterii handmade. Pe acestea, dar și multe altele le găsiți la BraSHOPia, târg aflat la prima ediție.

Evenimentul are loc la Aro Palace. Organizatorul acestuia ne-a oferit mai multe detalii, Getty Tatomir:

”Ne-am gândit adunăm sub această cupolă Brașovia, artiști și artizani, la fel ca și noi. Aici, la târg, pe lângă faptul veți cunoaște artiștii și artizanii în persoană, veți cunoaște și poveștile din spatele produselor și poate fiecare din voi va fi mai la curent cu tot procesul de creație din spatele unui produs handmade. De ce numele Brașovia, pentru ne referim în principal la artizanii și artiștii din Brașov și în același timp la un shopping sustenabil și responsabil”.

Printre artizanii brașoveni este și Raluca Murărețu, care propune clienților tablouri, jocuri sau alte aranjamente în care  pietrele spun povești, de fiecare dată altele, în funcție de cine le privește. Pietricica cu emoție a luat naștere în jurul anului 2018:

”Am fost într-o vacanță în Lisabona cu câteva prietene și acolo am văzut un artist stradal care crea tablouri din pietre, tablourile fiind foarte, foarte simple. Avea doar câteva pietre atașate, dar care mie mi-au transmis foarte multă emoție. De la el mi-am și cumpărat primul meu tablou și într-un moment dificil din viața mea am simțit nevoia fac ceva ies din pasa aceea și am început creez tablouri pentru prieteni, pentru rude și de atunci nu m-am mai oprit”.

În cadrul târgului sunt organizate și ateliere caritabile, toate fondurile fiind direcționate către Asociația Bertaland, care are în grijă copii, seniori și animale. Un atelier de pictură pe apă este cel propus de Mihaela Nistorică.

”Apa este specială, culorile sunt special făcute pentru această tehnică. Este o tehnică turcească, mai poartă denumirea de ebru. Culorile plutesc pe apă. Nu facem o apă colorată, ci facem forme care plutesc pe apă, apoi sunt transferate pe foaia de hârtie sau pe tablouri din pânză, obiecte din lemn, piatră, ipsos. Cultivă răbdarea copiilor, creativitatea și este o joacă a creierului pentru poți face forme pe care nu le faci, de obicei, cu pensula sau cu carioca sau cu culorile”. 

Târgul BraSHOPia se încheie duminică seară, la ora 20.00.
Adina Chirvasă