Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

I-a luat mașina după ce au băut împreună

Publicat: duminică, 10 Decembrie 2023 , ora 18.26
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a consumat băuturi alcoolice cu prietenul său, apoi i-a luat mașina fără ca acesta să știe și a plecat cu ea la plimbare, ulterior, lovind-o. În plus, nu avea nici permis de conducere.

Este cazul unul tânăr în vârstă de 23 de ani față de care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru săvârsirea infracțiunilor de furt de folosință, conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

În noaptea de 8 spre decembrie, persoana în cauză a consumat băuturi alcoolice cu o cunoștință în autoturismul parcat al acesteia din urmă. Profitând de faptul că prietenul său a urcat la apartament pentru a se culca, lăsându-i cheile în contact, a decis să conducă pe drumurile publice. Astfel, în jurul orei 07.00, acesta s-a deplasat din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov până în zona Belvedere de pe drumul către Poiana Brașov, iar la coborâre, a lovit autoturismul în zona stânga-față, provocându-i inclusiv o pană. Chiar și în aceste condiții, persoana în cauză și-a continuat deplasarea până în dreptul clădirii Modarom, unde a fost finalmente oprită de un alt șofer care sesizase starea în care se afla și a apelat 112.

În urma investigațiilor efectuate, s-a stabilit că inculpatul nu avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, avea o alcoolemie peste limita legală și figurează cu antecedente penale similare.

Pe 9 decembrie, persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, iar la data de 10 decembrie 2023 Judecătoria Brașov a admis propunerea noastră, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Radio România Brașov FM