ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Milionarul Călin Donca și-ar putea petrece sărbătorile în arest la domiciliu

Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2023 , ora 11.24
Foto: arhivă / ccr.ro
Foto: arhivă / ccr.ro

Milionarul Călin Donca ar putea ieși din închisoare. Afaceristul va petrece, cel mai probabil, acasă, Crăciunul și Revelionul, după ce judecătorii din Brașov l-au lăsat liber. Aceștia au decis că nu mai este un pericol public și poate fi cercetat în arest la domiciliu. Astfel, milionarul își va petrece, probabil, sărbătorile, în vila lui din Săcele, alături de soție și cei cinci copii. 

Călin Donca este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, delapidare, evaziune fiscală, înșelăciune și manipularea pieței de capital, va fi eliberat din închisoare. Măsura arestului preventiv i-a fost înlocuită cu arest la domiciliu.

Soluția instanței:

Respinge propunerea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Brașov relativ la inculpații Donca Oncioiu Călin și Buzatu Ileana-Oana.

În baza art 242 al 2 C.pr.pen dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatilor : Donca Oncioiu Călin și Buzatu Ileana-Oana cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămănerii definitive a prezentei încheieri.

Obligă inculpatul Donca Oncioiu Călin ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea instanței în fața căreia se află cauza, cu excepția situațiilor în care trebuie să se prezinte în fața organelor judiciare, la chemarea acestora.

Obligă inculpata Buzatu Ileana-Oana ca pe durata acestei măsuri să nu părăsească imobilul în care locuiește, fără permisiunea instanței în fața căreia se află cauza, cu excepția situațiilor în care trebuie să se prezinte în fața organelor judiciare, la chemarea acestora. Dispune punerea în libertate a inculpaților Donca Oncioiu Călin și Buzatu Ileana-Oana, sub arest la domiciliu, dacă nu sunt reținuți sau arestați preventiv în altă cauză, la momentul rămănerii definitive a prezentei încheieri”, este menționat în soluția Tribunalului Brașov.

Decizia nu este definitivă și ea poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare, mai precizează magistrații Tribunalului Brașov.

Marian STOICA