ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Curtea de Apel a decis! Ioan Pintea va reveni în funcția de director al Regionalei CFR Brașov

Publicat: miercuri, 13 Decembrie 2023 , ora 14.26
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Decizia a fost luată după ce Curtea de Apel Brașov a hotărât ca acesta să fie repus în funcție. Ioan Pintea a fost eliberat din funcție în primăvara anului 2022, iar acesta a contestat decizia în instanță.

Marți, 12 decembrie, judecătorii Curții de Apel Brașov au dat o sentință favorabilă, astfel că acesta va ocupa din nou funcția de director al Regionalei CFR Brașov - infrastructură feroviară. Ioan Pintea ne oferă detalii:

"Nu a fost un motiv clar specificat în decizia de revocare. Pur și simplu cred am devenit indezirabil la vremea respectivă pentru noua conducere care a fost instalată în fruntea Companiei Naționale de Cale Ferată și cam asta a fost. Mi s-a părut nu este o decizie corectă și, ca atare, am atacat-o în instanță. Eu sunt de profesie inginer de cale ferată, mi-am construit cariera de peste 30 de ani, doar prind muncă și învățând, atât".

Judecătorii Curții de Apel Brașov au decis ca noul director să primească și diferența de drepturi dintre salariul de director și salariul funcției pe care a avut-o cât timp Ioan Pintea nu și-a mai exercitat atribuțiile, în cuantum de aproximativ 1.700 de lei pe lună.

Ruxandra STOICA