ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Gala Recunoștinței, astăzi, la Brașov

Publicat: joi, 14 Decembrie 2023 , ora 17.06
Sursa foto: Asociația de servicii sociale SCUT
Sursa foto: Asociația de servicii sociale SCUT
Zeci de angajați din instituțiile care oferă servicii sociale, patroni de firme, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale au participat la prima Gală a Recunoștinței, organizată de Asociația de servicii sociale SCUT, alături de Asociația Sf. Haralambie și Asociația Rază de Speranță.

“Este un eveniment care pune în valoare un alt obiectiv al nostru, acela de a lucra mai mult în parteneriat, în parteneriat atât cu societatea civilă, mai multe ONG-uri care au interese comune, cât și cu autoritățile publice”, a precizat Maricel Maroti, președinte al Asociației SCUT.

Asociația SCUT oferă servicii persoanelor vulnerabile de mai bine de 20 de ani, iar pentru beneficiari este singurul loc în care au parte de o viață aproape normală.

„Numele meu e Sebastian și am 53 de ani. Merg la SCUT pentru că acolo am mulți prieteni, am cu cine socializa și am activități frumoase, Am aflat de ei printr-o întâmplare fericită. Eram în spital și au venit să colinde și nu știam cum să merg și m-a întrebat o asistentă de la spital dacă vreau să merg la SCUT și am zis da, da, vreau să merg”, ne-a spus Sebastian.

Serviciile Asociației SCUT sunt sprijinite inclusiv de autoritățile locale.

„Serviciile sociale, indiferent că sunt prestate de către furnizori publici sau privați, sunt servicii pentru comunitate. Legislația nu doar că prevede, dar și încurajează și organizațiile private să facă aceste servicii. Credem că, în fond și în final, responsabilitatea pentru cei greu încercați este a statului, indiferent cine face serviciile propriu-zis. Că vine vorba despre finanțare, că vine vorba despre sprijin în alte feluri, statul, la nivel central și local, este dator să sprijine aceste servicii”, a declarat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

Tot cu această ocazie, noul președinte ale Asociației SCUT, Maricel Maroti, a anunțat și strategia pe care vrea să o pună în aplicare în următoarea perioadă, care presupune dezvoltarea de noi servicii pentru persoane vulnerabile, dar și dezvoltarea unor servicii pentru cei care pot plăti sprijinul pe care îl oferă Asociația.



Adina Chirvasă