Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, balanță comercială pozitivă

Publicat: sâmbătă, 16 Decembrie 2023 , ora 15.36
Chiar dacă România a avut un deficit al balanței comerciale de peste 2,7 miliarde de euro în luna august din acest an, potrivit Direcției Județene de Statistică, județul Brașov a înregistrat un trend opus. 

Până la 31 august 2023, județul nostru avea un excedent al balanței comerciale externe de peste 325 de milioane de euro, iar în luna august exporturile au depășit cu 28,6 milioane de euro importurile. În ce privește exporturile, Brașovul a fost depășit doar de Municipiul București și județele Timiș și Argeș. La importuri, pe lângă cele trei, județele Ilofv și Cluj au adus mai multe bunuri din afara țării decât Brașovul. 


Germania a fost, din nou, principalul partener, atât la exporturi, cât și la importuri. Alte țări în care am exportat mai mult au fost Spania, Polonia, Belgia și Ungaria, în timp ce la importuri am mai avut ca parteneri firme din Italia, China, Ungaria și Franța. 

Județul nostru a exportat în special mașini, aparate și echipamente electrice, mijloace de transport și metale comune. De afară am adus aceleași produse, cu mențiunea că metalele comune depășesc mijloacele de transport. Îmbucurător este faptul că, față de primele opt luni din 2022, anul acesta exporturile au crescut cu peste 12 procente, în timp ce importurile au crescut cu doar 8 procente.
Radio România Brașov