ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Arestați preventiv pentru trafic de persoane

Publicat: duminică, 17 Decembrie 2023 , ora 18.40
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după ce polițiștii brașoveni le reținuseră pentru trafic de persoane.

Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2023, unul dintre suspecți ar fi recrutat o persoană femeie, prin metoda loverboy, în scopul obținerii de beneficii financiare, prin obligarea acesteia la practicarea prostituției. De asemenea, o femeie cercetată în aceeași cauză ar fi recrutat, cu același scop, o altă tânără cu o situație materială precară, dintr-un mediu defavorizat.

Ulterior, cele două victime ar fi fost transportate și adăpostite în diferite spații închiriate, pe raza municipiilor Vaslui, Brăila și Brașov, unde ar fi fost obligate, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția.

Miercuri, 13 decembrie, una dintre victime a reușit să părăsească locuința unde era ținută împotriva voinței sale și a sesizat Serviciul Investigații Criminale al Poliției Brașov.

Polițiștii brașoveni au efectuat două percheziții imobiliare și, astfel, au găsit și a doua victimă. Joi, 14 decembrie, judecătorul de drepturi și libertăți a decis arestarea preventive a celor patru suspecți.

Sorin Țîrcă