Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comercianții din Târgul de Crăciun, controlați de polițiști

Publicat: duminică, 17 Decembrie 2023 , ora 18.43
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Polițiștii brașoveni au verificat activitatea comercianților din Târgul de Crăciun din Piața Sfatului, într-o acțiune cu efective extinse, derulată sâmbătă, 16 decembrie.

Polițiștii au verificat modul în care sunt respectate reglementările în ceea ce privește prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, utilizarea caselor de marcat fiscale și existența documentelor necesare derulării activității.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea, ne-a oferit mai multe detalii:

"În cadrul acțiunii, au fost angrenați peste 40 de polițiști și au fost verificați aproape 60 de operatori economici, dar și conducători auto aflați în trafic, într-un număr de aproape 40 de vehicule. Pentru abaterile săvârșite de către cei verificați, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare de peste 65.000 lei și au fost confiscate și sume de bani".

În cazul a trei dintre agenții economici verificați, reprezentanții legali ai acestora au fost chemați la unitatea de poliție. În cele trei cazuri urmează să fie continuate verificările specifice de către polițiști.
Sorin Țîrcă