ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Maternitatea, instituția care beneficiază de cele mai multe proiecte prin PNRR

Publicat: luni, 18 Decembrie 2023 , ora 17.50
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Maternitatea este instituția medicală brașoveană care beneficiază de cele mai multe proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), potrivit administrației județene.

Sunt patru astfel de proiecte elaborate de Consiliul Județean Brașov pentru acest spital, dintre care două sunt în implementare și pentru alte două urmează să fie semnate contractele de finanțare.

Valoarea totală a acestora ajunge la aproximativ 40 de milioane de lei.

Cel mai recent proiect aprobat la finanțare este cel numit „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”, prin care compartimentul de terapie intensivă pentru nou-născuți va fi dotat cu aparatură medicală performantă.

În fapt, tot spitalul va achiziționa, prin acest program de accesare a fondurilor europene,  echipamente medicale, inclusiv pentru Ambulator și pentru reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale.

Consiliul Județean Brașov a lansat deja procedurile de achiziție pentru cele zece tipuri de aparaturi cuprinse în proiect, printre care se numără: sterilizatoare cu plasmă și cu abur, analizor microbiologie, și linie de echipamente pentru testarea sensibilității la antibiotice.
Camelia Vlad