Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Petiția pentru amenajarea primei păduri-parc la Săcele a strâns 270 de semnături

Publicat: marți, 19 Decembrie 2023 , ora 12.29
FOTO: https://campaniamea.declic.ro/
FOTO: https://campaniamea.declic.ro/

Petiția campaniei pentru amenajarea primei păduri-parc la Săcele a strâns, deja, 270 de semnături.

Inițiatorii și-au propus, astfel, ca pădurea limitrofă intravilanului municipiului Săcele să fie declarată pădure-parc, iar pentru a susține acest lucru mai este nevoie de încă 30 de semnături. Amenajarea pădurii-parc la Săcele, cu o suprafață de aproape 500 de hectare, prevede alei realizate din materiale ecologice, piste pentru biciclete, bănci, iluminat, puncte de informare, toalete ecologice și construcții provizorii din lemn cu suprafața construită de maximum 15 metri pătrați.

La finalul campaniei de strângere de semnături și susținători va fi înaintată către administrația locală și solicitarea oficială. Vă reamintim faptul că, anul acesta, pe data de 17 noiembrie, Comisia Tehnică de Avizare pentru Silvicultură din cadrul Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a aprobat transformarea unei suprafețe de 1.767 de hectare de pădure în păduri-parc.

Ruxandra STOICA