ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de mașini parcate aiurea prin oraș au fost ridicate de polițiștii locali

Publicat: joi, 28 Decembrie 2023 , ora 11.05
FOTO: Primăria Brașov
FOTO: Primăria Brașov
Sute de mașini parcate aiurea prin oraș au fost ridicate de polițiștii locali, începând din a doua jumătate a lunii octombrie, de când a devenit funcțional serviciul în municipiu. 

Este vorba despre mașini care staționau pe treceri de pietoni, blocau vizibilitatea în intersecții, circulația pe trotuare, benzile de circulație (mai ales acolo unde există o singură bandă pe sens), accesul către intrările din blocuri. Alți șoferi au fost doar sancționați cu puncte de amendă și n-au mai plătit taxele de ridicare, transport și depozitare. 


„Din 16 octombrie, când serviciul a început să funcționeze, au fost ridicate 429 de vehicule. În cazul altor 42 de mașini, șoferii au fost sancționați cu două puncte de amendă și două puncte de penalizare, fără a mai plăti taxele de ridicare, transport și depozitare, deoarece aceștia au revenit la vehicul înainte de a începe operațiunea de ridicare. Și weekend-ul care tocmai a trecut a fost solicitant. Au fost ridicate 50 de autovehicule, la solicitarea cetățenilor care au reclamat Poliției locale diferite situații. Ziua cea mai aglomerată a fost sâmbătă, 23 decembrie, când au fost ridicate 16 vehicule”, a declarat Daniela Ion, Inspector Biroul Informatii Publice și Mass Media Primăria Municipiului Brașov.

Ridicarea mașinilor și eliberarea lor se face non-stop. Mașinile staționate neregulamentar pot fi recuperate din spațiul special amenajat, de pe str. Hărmanului, vizavi de sediul RATBV. Recuperarea autovehiculelor se va face după plata unei taxe de minim 985 de lei, valabilă pentru primele 12 ore de la momentul ridicării.
Adina CHIRVASĂ