Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Actrița Viorica Geantă-Chelbea, exclusă din colectivul artistic al Teatrului ,,Sică Alexandrescu”

Publicat: vineri, 29 Decembrie 2023 , ora 12.01
Sursa foto: Facebook / Teatrul Sică Alexandrescu
Sursa foto: Facebook / Teatrul Sică Alexandrescu
Actrița Viorica Geantă-Chelbea a fost exclusă, în preajma sărbătorilor din colectivul artistic al Teatrului ,,Sică Alexandrescu”, Brașov.

Actriței, care a ieșit la pensie, nu i-a fost încheiat contract de colaborare de către managerul instituției, Dan Cogălniceanu.

„Cred că durerea cea mare nu e referitoare la prelungirea contractului, ci la modul cum a fost făcut acest lucru. Mie mi se pare rușinos, mai ales că mă aflam într-un moment destul de greu pentru mine, că mi-am rupt piciorul. Acuma am început să mă refac. Nu a fost o surpriză nici întreruperea contractului, pentru că, din punctul meu de vedere, totul a fost premeditat, a fost pregătit, numai că ruptura mea de picior a venit mănușă situației. Din punct de vedere legal, managerul este acoperit, eu deja am ieșit la pensie, aveam un contract pe trei luni, contractul înceta a sfârșitul lunii decembrie, dânsul putea să mi-l prelungească sau nu. Modalitatea în care nu s-a mai făcut prelungirea mi se pare rușinoasă, lipsită de morală, de umanitate”, a spus actrița Viorica Geantă Chelbea.

Contactat pentru un punct de vedere, managerul Dan Cogălniceanu l-a trimis redacției în scris:

„Domna Viorica Geantă Chelbea, actriță la pensie în acest moment, se afla din păcate de mai multă vreme în incapacitate de muncă, din motive medicale care nu pot fi imputate conducerii  Teatrului  «Sică Alexandrescu». De altfel, noi am luat act de indisponibilitatea dumneaei încă din timpul repetițiilor la spectacolul NASTASIA – premiera care a avut loc la începutul lunii noiembrie, spectacol în care a fost inițial distribuită și unde a fost înlocuită cu acordul domnului regizor Victor Ioan Frunză de către o colegă actriță. Programul instituției a fost o perioadă afectat de situația creată de colega noastră, prin suspendări și reprogramări ale spectacolelor în care dumneaei era distribuită. În acest moment, activitatea teatrului, care trebuie să aibă continuitate, este într-un curs normal, fiind confirmat programul de spectacole pe luna ianuarie. Sper ca doamna Chelbea să treacă cu bine peste acest moment, în care data recuperării ei medicale este incertă ca durată și îi doresc în același timp multă sănătate”.


Viorica Geantă Chelbea a venit în Teatrul brașovean încă din anul 1988.

A făcut roluri memorabile într-un număr impresionant de spectacole, la Teatrul ,,Sică Alexandrescu”, ea primind și distincția de „Cetățean de onoare al orașului Brașov”.

Viorica Geantă Chelbea a fost distribuită și în mai multe filme, de-a lungul carierei.


Adina Chirvasă