Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mită refuzată de polițiștii brașoveni

Publicat: vineri, 29 Decembrie 2023 , ora 16.48
Foto: Arhivă Radio România
Foto: Arhivă Radio România

Doi polițiști brașoveni au refuzat o mită de 1.000 de euro oferită de un șofer care a fost surprins la volan în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit prim-procurorului Adrian Radu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, în noaptea de 28/29 decembrie 2023, în urma unui denunț telefonic, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brașov, au surprins în flagrant o persoană care a oferit suma de 1.000 de euro cu titlu de mită către doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov – Secția 3 Poliție.

Anterior, cei doi polițiști îl surprinseseră pe bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada 13 Decembrie, din Brașov, având o concentrație alcoolică de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Adrian Radu spune că scopul mitei era acela de a-i determina pe oamenii legii să nu constituie un dosar penal pe numele acestuia pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice și să nu ia măsurile legale ce se impun în astfel de cazuri. Suspectul este acuzat de dare de mită și s-a luat măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore.

Sorin ȚÎRCĂ