ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe urgențe, de sărbători, la Spitalul Județean. Creștere de 40%

Publicat: sâmbătă, 30 Decembrie 2023 , ora 11.20
Foto: Radio România Brașov
Foto: Radio România Brașov

Numărul persoanelor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean (SCJU) Brașov a crescut 40% în perioada sărbătorilor de iarnă, numărul pacienților fiind, zilnic, între 200 și aproape 300 de persoane, a transmis, vineri, conducerea instituției sanitare, potrivit AGERPRES.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Brașov, Marius Leonte, presiunea pe UPU a spitalului este mult crescută în condițiile în care nicio altă unitate multidisciplinară cu serviciu de urgență nu este accesibilă publicului.

"În aceste zile, la UPU, numărul prezentărilor a crescut cu 40% față de zilele normale, astfel încât și timpul de așteptare pentru urgențele minore a crescut. Urgențele majore reprezintă prioritate și pentru acestea timpul de așteptare nu a crescut. În momentul de față, nicio unitate medicală din Brașov multidisciplinară cu serviciu de urgență nu mai este accesibilă cetățenilor și, astfel, serviciul de urgență este supus unei presiuni crescute", a precizat sursa citată.

Conform acesteia, din ziua de Ajun al Crăciunului, pe 24 decembrie și până vineri, 28 decembrie, zilnic, la UPU s-au prezentat între 200 și aproape 300 de persoane. Cele mai puține - 194 - au ajuns la UPU pe 24 decembrie, iar cele mai multe - 281 - s-au prezentat joi, 27 decembrie.

Radio România Brașov