ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

VIDEO Amplă acțiune de ecologizare pe Muntele Tâmpa

Publicat: miercuri, 3 Ianuarie 2024 , ora 18.26
FOTO: Viorel Mihai
FOTO: Viorel Mihai

Acțiune de ecologizare a Muntelui Tâmpa. Turiștii și brașovenii au petrecut, de Revelion, în rezervația naturală Muntele Tâmpa. Însă, mulți dintre ei au arătat, încă o dată, că nu respectă deloc natura. Au lăsat în urmă un dezastru ecologic.

În urma sesizărilor venite de la cetățeni, rangerul de pe Muntele Tâmpa, Viorel Mihai, a organizat, astăzi, o amplă acțiune de ecologizare. Nu a fost singur în demersul lui ci a fost ajutat de voluntari și iubitori ai muntelui. În urma acțiunii, care a durat câteva ore bune, au fost strânși 5 saci plini cu deșeuri.

Am fost neplăcut surprinși să constatăm ca persoanele care au ales să petreacă Revelionul pe Tâmpa au lăsat în urmă cantități mari de deșeuri. De la nelipsitele sticle de șampanie distruse, pahare de sticlă sparte, până la pahare de plastic, doze de bere, peturi, mucuri de țigară, cutii de carton și alte deșeuri. Am găsit și foarte multe petarde și artificii utilizate. În urma noastră am lăsat un munte curat. Doar iubirea pentru natură i-a determinat pe voluntari să adune și să coboare sau să urce pe munte pentru fiecare deșeu în parte. Asta deoarece zonele igienizate au fost greu accesibile”, ne-a declarat rangerul Muntelui Tâmpa, Viorel Mihai.

Acesta are și câteva recomandări de bun simț pentru cei care merg pe munte:

NU mai lăsați deșeuri în rezervație

NU mai spargeți sticle în natură

NU mai aprindeți focul sau artificii în pădure, întrucât pot izbucni incendii de vegetație

NU mai vandalizati panourile de informații

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Marian STOICA