ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe viroze respiratorii, la Brașov, față de anii trecuți. Cei mai afectați sunt copiii

Publicat: joi, 4 Ianuarie 2024 , ora 15.32
FOTO: SRR
FOTO: SRR

Medicii din centrele de permanență de pe raza județului Brașov au acordat numeroase consultații în perioada sărbătorilor, mai ales la copii, spune președinta Patronatului Medicilor de Familie Brașov, dr. Ana Șestacova.

Au predominat virozele respiratorii, a adăugat medicul, într-o intervenție la emisiunea Pulsul Zilei:

Au fost, zic eu, destul de multe cazuri, comparativ cu anii trecuți, în mod special copii, infecții respiratorii acute, virale în cele mai multe cazuri, dar și adulți și cronici, care s-au complicat, spun așa, cu patologia acută. Sunt niște viroze cu simptome mult mai proeminente și de durată, ceea ce nu prea am întâlnit până în prezent. De exemplu, virozele acestea respiratorii au durat, cu o tuse restantă, spunem, câteva săptămâni, ceea ce nu prea este normal”.

Nu doar tratamentul prescris de medic ajută la vindecarea micilor pacienți, ci și alimentația corespunzătoare, bogată în vitamine, pentru creșterea imunității, mai ales că sunt și multe cazuri de gripă, uneori combinată cu SARS-COV-2, a precizat dr. Ana Șestacova:

Da, într-adevăr, există multe cazuri de gripă, pentru a scăzut foarte mult rata vaccinării în acest an. Drept rezultat, avem un număr de viroze destul de crescut și mai este și rujeola, să nu uităm și de ea. Chiar am avut câteva cazuri de adulți cu rujeolă și a trebuit să-i trimitem și să-i îndrumăm spre colegii noștri de la Boli Infecțioase, unde probabil i-au și internat”.

Camelia VLAD