ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov nu se eliberează, deocamdată, buletine electronice

Publicat: joi, 4 Ianuarie 2024 , ora 16.06
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Brașovenii care își vor face acum primul buletin sau îl înlocuiesc pe cel vechi vor primi tot formatul clasic de document, și nu cartea de identitate electronică. Deși din acest an, sistemul buletinului electronic ar trebui extins în toată țara, după ce a fost pilotat la Cluj, pentru moment, Brașovul nu are informații când se va întâmpla acest lucru.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, ne oferă detalii:

Până în acest moment, colegii de la Serviciu Public de Evidență a Persoanei nu au primit nicio informație legată de introducerea noilor cărți electronice. Această activitate este coordonată de către Direcția Generală de Evidență a Persoanei. Așteptăm date suplimentare, așteptăm procedura prin care se vor elibera. Trebuie știm exact, pe lângă partea procedurală și cine va tipări aceste cărți electronice cu cip, astfel încât putem stabili și o durată. Dacă la cele clasice, zicem, durata este mai scurtă, pentru se tipăresc în Brașov, nu avem de unde știm dacă cele electronice nu vor fi tipărite la București și atunci s-ar putea ca durata de la prelucrare, până la eliberare, fie puțin mai lungă”.

Buletinul electronic, ce va avea dimensiunea unui card bancar, va putea fi folosit de către titular, între altele, atunci când călătorește, fără să mai aibă nevoie de pașaport în statele care recunosc aceste cărți electronice de identitate. Pe de altă parte, cetățenii români care refuză noile cărți electronice de identitate vor putea face o cerere și vor primi un buletin clasic, care va putea fi utilizat doar la nivel național, fiind exclus pentru călătoriile internaționale.

Adina CHIRVASĂ