ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dotări cu aparatură medicală modernă în trei spitale, pentru diminuarea infecțiilor nosocomiale

Publicat: vineri, 5 Ianuarie 2024 , ora 16.18
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Trei spitale din Brașov beneficiază de proiecte cu fonduri europene nerambursabile, în valoare totală de aproximativ 17 milioane de lei, pentru dotări care vor îmbunătăți infrastructura medicală și ar trebui să ducă și la diminuarea infecțiilor nosocomiale. Este vorba despre Maternitate, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase.

Pentru aceste proiecte, conducerea Consiliului Județean Brașov a semnat contractele de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență și a demarat trei achiziții pentru implementarea lor.

Obiectivul acestor proiecte îl reprezintă diminuarea decalajului față de standardele europene în reducerea riscurilor infecțiilor intraspitalicești, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Brașov.

Cele trei spitale vor primi echipamente medicale noi și moderne care fie nu există în acest moment în cadrul unităților medicale, fie există, dar sunt depășite din punct de vedere fizic și moral și care sunt esențiale.
Camelia Vlad