ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aproape 100 de intervenții ale salvamontiștilor în 24 de ore

Publicat: sâmbătă, 6 Ianuarie 2024 , ora 11.21
foto: Salvamont România
foto: Salvamont România

"Zi de foc" pentru salvamontiștii din întreaga țară, care au fost solicitați să intervină la un număr record de interventii pentru această iarnă, anunță Salvamobnt România.

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național s-au primit 94 apeluri, 15 pentru intervenții pe raza județului Brașov. 95 de persoane au fost salvate în urma acțiunilor salvatorilor montani, dintre care 35 au ajuns la spital.

Pentru că sezonul de iarnă a debutat deja cu un număr ingrijorator de mare de evenimente, salvamontiștii revin cu câteva sfaturi și recomandări în cadrul campaniei inițiate pentru reducerea numărului de accidente montane.

"Dacă doriți deprindeți corect tainele alunecării pe zăpadă, dar mai ales dacă doriți fiți în siguranță atunci când practicați schiul sau snowboard-ul, recomandăm apelați întotdeauna la un instructor atestat. Apelând la un monitor de schi veți fi permanent în siguranță, nu veți rătăci și veți învăța schiați într-o manieră corectă. Ulterior, progresul va fi unul exponențial mai mare. Primele exerciții în învățarea alunecării pe zăpadă se fac în zonele plate de la baza pârtiei pentru începători, pentru a avea posibilitatea acomodării cu echipamentul, de a simți ce înseamnă alunecarea, frânarea și ocolirea în condiții de viteză foarte mică și control permanent. În funcție de progres și de controlul alunecării, se urcă tot mai sus", este recomandarea salvamontistului brașovean Cătălin Petrescu.

Camelia Vlad