ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La ora actuală, în România, numărul cazurilor de gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut

Publicat: sâmbătă, 6 Ianuarie 2024 , ora 17.42
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Chiar dacă este sezonul virozelor respiratorii, în România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății.

Statisticile arată că numărul cazurilor de gripă este de peste 400, cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

În aceste condiții, oficialii de la Sănătate recomandă prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe doar dacă temperature corpului depășește 39 de grade și există comorbidități.

În cazurile ușoare sau medii, va fi contactat medicul de familie pentru diagnostic și recomandări și se ia în considerare izolarea la domiciliu. Părinții sunt sfătuiți să nu-și trimită copiii în colectivități dacă prezintă simptome de viroză, precum tuse, dureri în gât, mialgii și febră, pentru a preveni răspândirea virusului.

Medicii reamintesc că virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotic decât în cazuri excepționale, cu risc de suprainfecții.
Camelia Vlad