ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Decembrie de poveste la Brașov” a ajuns la final

Publicat: duminică, 7 Ianuarie 2024 , ora 15.41
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Povestea de Crăciun din Brașov se încheie în această seară. Luminile de sărbătoare se vor stinge rând pe rând, iar căsuțele de la târgul din piața Sfatului își trag obloanele.

Comercianții și meșteșugarii, care timp de aproape 40 de zile au stat la dispoziția turiștilor cu tot felul de obiecte lucrate manual, articole de îmbrăcăminte și bunătăți din propriile gospodării, sunt foarte mulțumiți de încasările din acest sezon.

"Ne-a mers foarte bine aici, spre deosebire de alte târguri din țară unde am mai fost de-a lungul timpului. De exemplu, anul trecut am fost la Sibiu, dar la Brașov anul acesta a fost mult peste așteptări, atât ca cifră de vânzări, cât și ca amenajare de târg. Și turiștii parcă sunt diferiți, au început să vină altfel de oameni, care apreciază mai mult calitatea și frumosul. Noi suntem foarte mulțumiți, am vândut foarte bine, am avut clienți buni", ne-a spus un producător de dulcețuri și produse din trandafiri, Marius Comșa.

În același ton a vorbit și Nicoleta Pătrușel, meșteșugar handmade, membră a Asociației Meșteșugarilor Țara Bârsei: "A fost foarte frumoasă povestea de decembrie de la Brașov. Au fost extrem de mulți turiști, atât locali cât și din alte țări. Anul acesta am avut clienți din toată lumea: din Grecia, Turcia, Spania, Germania, Italia, chiar și din Australia".

Pe tot parcursul desfășurării Târgului de Crăciun, vinul fiert, ciocolata caldă și ceaiurile fierbinți și aromate au curs "râuri", ne-a spus unul dintre comercianți, Claudia Șerban:

"A fost un sezon foarte, foarte bun, cu foarte mulți turiști. Evenimentul de la Brașov a fost foarte frumos promovat anul ăsta. Participăm de mulți ani cu vin fiert în Piața Sfatului, dar ca anul acesta, mai rar. Am fost și în Piața Constituției București și în Iași, dar la Brașov a fost peste așteptări. Am văzut turiști foarte mulțumiți de ce s-a întâmplat în Piața Sfatului. La standul nostru s-a vândut atât vin fiert - produsul de bază, cât și ceai, ținând cont au fost foarte mulți. De asemenea, mustul a mers foarte bine, fierbinte sau rece, după preferință".

Turiștii aflați în număr mare în Piața Sfatului chiar și spre final de târg confirmă din plin aprecierile comercianților (ascultă părerile lor în fișierul audio atașat):

Decembrie de poveste la Brașov, tema evenimentului din acest sezon, a început în 30 noiembrie. Atunci au fost aprinse luminițele festive în oraș și a fost declarat oficial deschis târgul de Crăciun.

Camelia Vlad