Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La mulți ani, Ioni și Ioane!

Publicat: duminică, 7 Ianuarie 2024 , ora 16.51
Sursa foto: RADOR / AGERPRES
Sursa foto: RADOR / AGERPRES

Creștinii ortodocși și greco-catolici îl sărbătoresc, astăzi, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Acesta este considerat ultimul proroc al Vechiului Testament.

În fiecare an, pe 7 ianuarie, este celebrat Soborul Sfantului Ioan Botezatorul. Acesta s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama sa, era descendentă din neamul lui Aaron. Nasterea prorocului a avut loc cu 6 luni înaintea celei a lui Iisus și a fost vestită de îngerul Gavriil lui Zaharia, tatăl său, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu a crezut cele vestite, Zaharia a rămas mut până la punerea numelui fiului său.

Conform site-ului www.crestinortodox.ro, Ioan Botezătorul a început să predice în al cincisprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, pe cand Pontiu Pilat era procuratorul Iudeii, pregătind poporul pentru primirea lui Mesia, dar și descoperindu-L și botezându-L pe Acesta.

Evanghelia după Marcu spune că Sfântul Ioan Botezatorul era îmbrăcat în haină din păr de cămilă, încins cu o curea de piele și că se hrănea cu lăcuste și miere sălbatică.

Peste 1,3 milioane de bărbați și peste 650.000 de femei din România poartă numele de Ioan sau Ioana și derivatele lor. Tuturor le urăm: "La mulți ani!"

Bianca Bucă