Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Comunitatea academică brașoveană se pregătește să-și aleagă conducătorul pentru următorii cinci ani

Publicat: luni, 8 Ianuarie 2024 , ora 17.25
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Sursa foto: arhivă / unitbv.ro
Comunitatea academică brașoveană se pregătește să-și aleagă conducătorul pentru următorii cinci ani.

Alegerile pentru desemnarea Rectorului Universității Transilvania vor avea loc la finalul lunii ianuarie, însă procesul se va deschide cu depunerea planurilor manageriale de către candidați începând chiar de săptămâna viitoare.


Actuatul rector al Universității Transilvania, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, va candida pentru un nou mandat:

“Noi am declanșat procesul de alegeri, la fel ca și celelalte universități. În toamnă au fost deja alegeri la nivel de departamente, la nivel de consilii ale departamentelor, consilii ale facultăților. Au fost de asemenea alegeri pentru membrii Senatului și au rămas alegerile pentru funcția de rector. Acestea se vor desfășura la sfârșitul acestei luni, în 31 ianuarie. Deocamdată și-a anunțat intenția de a candida trei colegi din universitate, adică pe lângă mine, alți doi colegi au mai făcut public acest lucru. Vom vedea luni, în 15, când se vor depune candidaturile și din acel moment va începe campania pentru alegeri”.

Ioan Vasile Abrudan se află la conducerea Universității Transilvania din anul 2012.

Cele mai multe mandate de rector – patru - le-a avut profesorul Sergiu Chiriacescu.
Adina Chirvasă