ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Provocările financiare și dificultatea atragerii de fonduri, probleme cu care se confruntă ONG-urile din Țara Făgărașului

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 10.00

Provocările financiare și dificultatea atragerii de fonduri sunt principalele probleme cu care se confruntă ONG-urile din Țara Făgărașului.

Un ultim raport al programului „Active Citizens Fund”, program ce urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității societății civile, arată faptul că cele mai multe dintre organizațiile non-guvernamentale din regiune sunt relativ conectate la nivel local, însă nu sunt suficient de bine integrate la nivel național și internațional și nu sunt nici sustenabile din punct de vedere al sprijinului financiar.

"În zona extinsă a Țării Făgărașului au fost identificate 1069 de ONG-uri. Dintre acestea, 157 au reședința în orașul Făgăraș. Asta ar însemna cam 15%. Provocările financiare și dificultate atragerii de fonduri ar fi în topul clasamentului. Urmează provocările legate de dezvoltarea organizației, resurse umane, managementul voluntarilor, activitățile de planificare, monitorizare, evaluare, iar la aspecte care funcționează bine în organizațiile din Țara Făgărașului, cei mai mulți respondenți menționează managementul proiectelor și comunicarea internă", a precizat Ioana Hașu, specialist în comunicare proiect Dezvoltarea Capacității ONG-urilor din Țara Făgărașului.

Pentru ajutorarea organizațiilor din Țara Făgărașului, va fi derulat în continuare programul „Active Citizens Fund România” finanțat prin granturi în valoare de 46.000.000 euro, care finanțează 15 state beneficiare și statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Ruxandra Stoica