ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2, în continuare cu lacătul pe ușă

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 11.00
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Sala de sport de la Școala Gimnazială nr. 2 stă în continuare cu lacătul pe ușă, chiar dacă lucrările au fost finalizate încă din anul 2022.

Aflată în mijlocul unei dispute, în care părinții doreau ca ea să fie sală de sport pentru elevi, deși a fost proiectată ca sală de gimnastică pentru sportivii de performanță, municipalitatea a decis, la capătul a mai multe ore de dezbateri cu părțile interesate, să reconvertească obiectivul, astfel încât să fie unul hibrid și să permită desfășurarea antrenamentelor de gimnastică, dar și a orelor de educație fizică de către elevi.

Acest lucru a fost decis în februarie 2023, dar nici acum intenția Primăriei nu a devenit realitate. Este tot la faza de documentații.

„Am primit documentația necesară pentru reconversia sălii de sport de la Școala Gimnazială Nr. 2. Suntem în faza de recepție a acestei documentații. Vorbim de DALI, de DTAC și proiectul tehnic. După recepție vom obține autorizația de construire, apoi va fi lansată licitația pentru execuția lucrărilor”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Reconversia ar urma să fie una temporară, pentru că Primăria a avut discuții cu Compania Națională de Investiții (CNI) pentru a construi o nouă sală de sport, care să fie doar pentru elevi.

Potrivit reprezentanților municipalității, CNI-ul a transmis Primăriei că proiectul de la Brașov va fi inclus pe lista de sinteză.

Până la noua sală de sport sau la reconversia celei de gimnastică, Primăria vrea să amplaseze în curtea școlii un balon în care elevii să poată face orele de sport. Însă și acesta mai are de așteptat până să devină realitate.

"În paralel, suntem în etapa finală de semnare a contractului pentru amplasarea unui balon în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 2, în interiorul căruia să se desfășoare orele de sport ale elevilor, tot o măsură temporară, până când elevii de la aceeași școală vor avea la dispoziție o sală de sport cu toate facilitățile necesare”, a adăugat Sorin Toarcea.

Reamintim că ridicarea actualei săli de gimnastică a costat peste 24 de milioane de lei, bani din bugetul local.

Adina Chirvasă