ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Meșteșuguri tradiționale și tehnologii moderne: profesorii și elevii din 2 școli din județ, învățați cum să le utilizeze

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 14.09
Sursa foto: Facebook / Fondul Științescu Brașov
Sursa foto: Facebook / Fondul Științescu Brașov

200 de elevi și 10 profesori din Școala Gimnazială Vulcan și Școala Primară Mina 1 Mai din județul Brașov vor învăța, în cadrul unor ateliere robotică și printare 3D, cum să ducă mai departe meșteșuguri tradiționale. Asta grație proiectului KRAFT 3D, cu sprijinul și finanțarea Fondul Științescu Brașov 6.0, obținută de către Grupul de inițiativă Caravana cu Lilieci.

„Acest grup țintă va participa la training-uri și ateliere de robotică și printare 3D și activități de țesut. Ne vom concentra pe acest meșteșug, care este unul dintre cele mai vechi meșteșuguri românești. Întâi vom învăța să țesem la niște mini-războaie de lemn, pe care le vom cumpăra prin proiect, dar după aceea, copiii și profesorii își vor crea propriile războaie de țesut cu imprimanta 3D, pentru că există modele gata de printat, de îmbinat toate elementele și ajungem astfel la un mini-război din componente printate 3D funcțional. Astfel, copiii sunt fascinați și de imprimanta 3D, care construiește ceva de la zero și că o să aibă un obiect funcțional pe care o să exerseze țesutul”, a explicat coordonatorul proiectului, Ana Stamatescu.

Vineri, la școala din Vulcan, profesorii vor participa la două ateliere premergătoare acestor activități.

„Unul presupune un training de Lego Spike. Practic, profesorii vor învăța să folosească aceste kituri Lego Spike, care presupun construcții din piese de Lego la care să se adaugă motoare, senzori. Deci ei vor construi, profesorii vor știi cum să folosească aceste kituri și cum să le ducă la clasă, cum să le integreze în procesul educațional. Acesta este un training pentru profesor. Al doilea va fi unul de gândire computațională, fără calculator și am pregătit o serie de exerciții cu materiale care se pot printa la o imprimantă normală. Practic, ai nevoie doar de hârtie, carioci și este un set de exerciții de dus la clasă pentru elevi, pentru a-și exersa gândirea logică și computațională”, a adăugat Ana Stamatescu.

Proiectul va culmina cu evenimentul primăverii, Târgul KRAFT 3D, unde elevii vor strânge fonduri pentru o cauză aleasă chiar de ei prin vânzarea de obiecte printate 3D și a celor confecționate de ei la mini-războaie de lemn și cu componente printate 3D.

Adina Chirvasă