ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fagii de la Nucșoara, pe pagina prestigiosului cotidian „The New York Times”

Publicat: miercuri, 10 Ianuarie 2024 , ora 14.21
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia
Sursa foto: Facebook / Conservation Carpathia

Fagii de la Nucșoara au ajuns pe pagina prestigiosului cotidian „The New York Times”.

În articolul care aduce în atenția întregii lumi natura deosebită a României, se face referire și la proiectul „Pădurea cu Povești Nemuritoare”, realizat de primăria comunei Nușcoara și Fundația Conservation Carpathia.

În publicație apare povestea unică a proiectului de conservare a fagilor din comuna Nucșoara.

„Fagii de la Nucșoare sunt un exemplu de cum o valoare naturală - în acest caz vorbim despre niște arbori seculari - poate să aducă beneficii reale unei comunități, dacă această comunitate știe cum să-i pună în valoare și să-i protejeze. Este o onoare să regăsim Nucșoara  în paginile «The New York Times» și sperăm ca și mai mulți oameni să afle despre proiect și să adopte un fag, astfel încât la vară, atunci când vom merge la Nucșoara, să putem petrecem ore în șir ascultând poveștile oamenilor care au adoptat fagi. Recomandăm să intrați pe arboricupovesti.ro pentru a cunoaște acest proiect deosebit”, a precizat directorul de comunicare al Fundației Conservation Carpathia, Victoria Donos.  

Fagii seculari de la Nucșoara se află pe un teren al primăriei locale, însă din cauza lipsei de fonduri, aceștia nu au fost incluși într-un circuit turistic și nici nu beneficiază de protecție.

Din anul 2021, Fundația Conservation Carpathia împreună cu Primăria și-au propus să pună în valoare arborii seculari de la Nucșoara într-un proiect inedit, selectând 2.544 de arbori, similar altitudinii celui mai înalt vârf din România, Moldoveanu.

Fiecare arbore a fost inclus într-o hartă cu coordonate GPS, a fost fotografiat și are o plăcuță cu un număr.

Oricine dorește, poate să adopte un fag secular, alegându-l din harta zonei sau căutând după un număr preferat, pentru suma de 700 de lei.

Ruxandra Stoica