ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Două autospeciale noi destinate intervențiilor în zone greu accesibile, pentru Salvamont Brașov

Publicat: vineri, 12 Ianuarie 2024 , ora 14.23
Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Brașov
Sursa foto: Salvamont Salvaspeo Brașov
Două autospeciale destinate intervențiilor în situații de urgență în zone foarte greu accesibile, căi de acces înguste și obiective din zona montană au intrat începând de astăzi în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont - Salvaspeo Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov.

Caracteristicile principale ale autospecialei sunt deplasarea rapidă, deplasare pe terenuri accidentate, transportul personalului propriu, acordarea primului ajutor calificat și transportul victimelor.

Autospeciala corespunde unui regim de exploatare intens, cu accelerări și decelerări frecvente, inclusiv pe căi de rulare cu rampe și pante accentuate.

Autospeciale au fost achizionate de IGSU în cadrul proiectului “Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale-Regiunea Centru”, iar proiectul a fost cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Regional 2014-2020.
Nucu Jalea