ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

De luni, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea un program de funcționare de 16 ore.

Publicat: sâmbătă, 13 Ianuarie 2024 , ora 22.29
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM
Sursa foto: arhivă / Radio România Brașov FM

Începând de luni, 15 ianuarie 2024, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav va avea un program de funcționare de 16 ore.

Conform unui comunicat al Consiliului Județean Brașov, conducerea Autorității Aeronautice Civile Române a aprobat schimbarea și a emis în data de 11 ianuarie 2024 Condițiile de Certificare pentru Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav RO - 25/2023 Ediția 2. Astfel, aeronavele planificate vor putea ateriza sau decola în intervalul orar 07:00-23:00.

Amintim că decizia de prelungire a orarului AIBG a fost convenită încă din 30 octombrie 2023, de oficialii Consiliului Județean Brașov, cei ai Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav și conducătorii instituțiilor care reglementează domeniul aeronautic în țara noastră.

"După adresa din 29 noiembrie 2023 prin care ROMATSA și-a reconfirmat acordul privind extinderea programului Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav de la 12 la 16 ore, am primit și documentul Autorității Aeronautice, semnat de domnul director general Nicolae Stoica, în baza căruia din 15 ianuarie 2024 avem aprobarea pentru orarul prelungit. Împreună cu domnul director Constantin Albu, în parteneriat cu Consiliul de Administrație al AIBG, cu sprijinul instituțiilor publice din cadrul aeroportului și cu suportul permanent asigurat de ROMATSA și AACR am făcut toate demersurile premergătoare acestui moment mult așteptat atât de noi, ca administratori ai obiectivului, cât mai ales de companiile aeriene interesate de Aeroportul Brașov și cu toții suntem mulțumiți că am reușit să facem acest prim pas spre un program de 24 de ore din 24", a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică-Constantin Șerban.

Directorul general al AIBG Constantin Albu este pregătit alături de întreaga echipă să răspundă necesităților noului program de 16 ore.

"Mă bucur că am reușit într-un timp foarte scurt să punem la punct toate aspectele care țin de funcționarea Aeroportului Brașov în conformitate cu normativele autorităților de reglementare, să rezolvăm cerințe punctuale venite din partea instituțiilor care-și desfășoară activitatea în cadrul AIBG și mai ales să documentăm foarte bine solicitarea noastră de extindere a programului, astfel încât conducerea Autorității Aeronautice Civile Române să ne dea acordul și să ne sprijine în acest demers. Sunt convins că în perioada următoare activitatea de transport va cunoaște o creștere remarcabilă"afirmat Constantin Albu.

În comunicatul de presă al forului județean se mai arată că în condițiile în care în acest moment nu există contracte cu companii aeriene care să opereze în afara programului inițial 07:00-19:00, o abordare pragmatică și eficientă în această situație, analizată și convenită de toate părțile implicate este ca în primă fază, programul de funcționare al Aeroportului să fie adaptat corespunzător, în funcție de cererile concrete primite din partea operatorilor aerieni, fără a se depăși intervalul de 16 ore.

Radio România Brașov FM