ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

AUDIO Patinaj pe Lacul Noua, distracție sau inconștiență?

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 18.44
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov

Pe timpul iernii, cel mai mare patinoar natural al Brașovului este Lacul Noua. Deși aici nu este nimic amenajat, când temperaturile coboară sub zero grade, lacul îngheață și locuitorii cartierului, dar nu numai, își pun patinele și se bucură de arena de sport naturală.

Alții, care vin la plimbare și nu au patine, se încumetă și fac o plimbare pe lacul înghețat, nu de puține ori de mână cu copilașii. Toate acestea se întâmplă în ciuda atenționărilor venite de la autorități și chiar de la persoane mai în vârstă, care spun că este periculos, deoarece gheața se poate sparge oricând. Ce declară brașovenii? 


Chiar dacă lacul nu este adânc, sub gheață, apa are temperaturi foarte scăzute, aproape de zero grade. Șocul termic, în cazul în care se sparge gheața și cineva ajunge în apa rece, poate fi chiar fatal. Cert este că provoacă, în cel mai fericit caz, mari neplăceri celor care ajung în apă.

Sorin ȚÎRCĂ