ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest la Agenția pentru IMM-uri

Publicat: marți, 16 Ianuarie 2024 , ora 15.19
Sursa foto: Radio România Brașov
Sursa foto: Radio România Brașov
Încă un protest la Brașov! De data aceasta este vorba despre angajații Agenției pentru IMM-uri Brașov, care au declanșat astăzi un protest spontan.

Principalele lor revendicări sunt: salarizarea la nivelul aparatului central, includerea în concediul de odihnă a sporurilor și indemnizațiilor acordate conform legii, plus acordarea sporului privind complexitatea muncii și a sporului privind confidențialitatea.

Oamenii spun că, din cauza salariilor mici, s-a ajuns să fie prea puțini și să fie nevoiți să lucreze chiar și 12 ore pe zi, deoarece au existat concursuri de angajare la care nu s-a prezentat nimeni:



Oamenii spun că ministrul se laudă cu rezultatele muncii lor, dar nu îi recompensează pe măsura activității depuse. Protestatarilor li s-a alăturat și liderul județean al Cartel Alfa, Fănică Gabor:

„De la București nu se vede în teritoriu, mai ales în Ardeal, pentru că peste munți nu se vede. Ei sunt bine mersi, acolo, iau salariile mari ca toate agențiile centrale, iar pe aștia din teritoriu numai îi aleargă după rezolvarea problemelor, dar la salarii nu sunt tratați în mod egal. În mod normal, dacă nu vor rezolva problema în perioada următoare, o să mergem la la oficiul pentru discriminare, pentru că este o discriminare între salariați de același nivel de pregătire, aceleași funcții, aceeași activitate, să ni se dea salarii diferite, 30% - 40% diferență de salarizare”, a spus Fănică Gabor.

Protestul a durat două ore și a avut loc, în același interval orar, și în alte orașe din țară.
Sorin Țîrcă