ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Spitalul mobil va ajunge în trei comune din județul Brașov

Publicat: vineri, 19 Ianuarie 2024 , ora 17.15
Sursa foto: Facebook / Alianța pentru Unirea Românilor - AUR
Sursa foto: Facebook / Alianța pentru Unirea Românilor - AUR

În perioada 29 ianuarie - 3 februarie, Caravana AUR pentru Sănătate va ajunge cu Spitalul mobil în trei comune din județul Brașov: Șinca Nouă, Părău și Măieruș.

În cadrul acestei acțiuni sociale, medici brașoveni vor acorda gratuit, pe bază de voluntariat, consultații stomatologice, oftalmologice și optometrice. De asemenea, vor fi efectuate analize de sânge și ecografii, iar toate aceste servicii medicale sunt susținute din subvenția primită de partid de la stat și din donații, susține deputatul AUR Brașov Loredana Predescu:

"Banii din subvenția de la stat către partide, în cazul AUR, se întorc cetățenilor. S-a găsit soluția avizată și de către AEP, de a achiziționa niște camioane care au fost dotate și transformate în spitale mobile AUR. Consumabilele necesare în această campanie sunt asigurate din donații, donații pe care, inclusiv la Brașov, le-am avut în acțiunea noastră din 22 iunie, prin care fiecare cetățean care a participat, nu neapărat din mediul AUR, inclusiv oameni de afaceri, au dorit doneze pentru susținerea caravanei medicale".

Loreana Predescu a adăugat că tirurile transformate în spital mobil au costat peste 4,5 milioane de lei, iar echipamentele medicale folosite în cadrul desfășurării actului medical sunt ale Asociației "Medici pentru Satele Țării", cu care vor semna contracte de voluntariat și cadrele medicale implicate.

Camelia Vlad