ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Protest de amploare pe Centura Brașovului

Publicat: sâmbătă, 20 Ianuarie 2024 , ora 15.31
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Atenție, șoferi! Traficul ar putea fi îngreunat în intervalul orar 16.00 - 20.00 când este anunțat protestul "România Trezește-te!".

Acțiunea de prost va începe din parcările de pe Centura Brașovului, urmând ca masinile mici să se încoloneze alături de utilajele din agricultură și TIR-urile de transport marfă.

De la ora 20.00, masinile mici vor iesi de pe Centură și se vor îndrepta către Prefectură. Autoturismele participante la protest ar putea să blocheze temporar zona Livada Poștei - Modarom - Teatrul Dramatic.

La protest se anunta prezența a peste 100 de tractoare, camioane, dube transport marfă și persoane, dar și a peste 400 de autoturisme, TAXI-uri si chiar masini care distribuie mâncare la domiciliu.

Organizatorii specifică faptul că protestul nu este unul politic și doresc să nu existe instigări la violență.

După 9 zile de protest, astăzi, la sediul Prefecturii Brașov, reprezentanții fermierilor și cei ai transportatorilor, dar si persoane fizice s-au întâlnit cu prefectul Mihai Văsii. Aceștia și-au exprimat nemulțumirile pentru care ies în stradă, printre care problemele reale cu care se confruntă fermierii, plafonarea RCA-ului la nivelul anului 2020, eliminarea accizelor la carburant și chiar eliminarea pensiilor speciale.

Prefectul le-a promis celor prezenți că doleanțele lor vor ajunge la autoritățile competente, acolo unde va fi cazul.

Robert Luckas, unul dintre protestatari și reprezentant al fermierilor brașoveni ne-a declarat:

Protestul acesta pașnic și cu respectarea legilor să se continue deocamdată în Brașov, până când, în urma trimiterii listei de 

revendicări la București, să primim și un răspuns. De-a lungul anilor, timp de 33 de ani, ni s-au promis foarte multe, au fost ordonanțe de urgență ale guvernelor emise nenumărate și se pare că nu s-au respectat. Nu vrem schimbarea unui Guvern, vrem ca cel existent să-și asume ceea ce făcut până acuma și să corecteze greșelile pe care le-a făcut”.

Radio România Brașov FM