ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Până acum, la Brașov, au fost utilizate aproape 500 de tone de material antiderpant

Publicat: sâmbătă, 20 Ianuarie 2024 , ora 16.26
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovul a fost încă de vineri seara sub ninsoare. Au fost utilizate 65 de utilaje de deszăpezire, iar prioritate au avut străzile principale, cele în pantă și străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun.

În măsura în care traficul pe străzile incluse în prima etapă de deszăpezire a început să se va desfășoare în condiții optime, s-a intrat și în interiorul cartierelor.

În total, s-au utilizat aproximativ 450 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.700 de tone. Și în Poiana Brașov au acționat 5 utilaje, iar alte trei au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

Primăria Brașov le reamintește brașovenilor că autoturismele trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar înainte de a porni la drum mașinile trebuie curățate, pentru a avea o vizibilitate optimă. De asemenea, îi invită pe brașoveni să utilizeze mijloacele de transport în comun în locul autoturismelor proprii, acestea asigurând condiții optime de confort, viteză și siguranță.

Conform prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin. Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov - tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.


Radio România Brașov FM