ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul de Științe Brașov are casă nouă

Publicat: duminică, 21 Ianuarie 2024 , ora 11.48
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Științe Brașov
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Științe Brașov

De astăzi, a fost deschisă noua locație a Muzeului de Științe Brașov de pe B-dul Zizinului Nr 110, intrarea B, în incinta unui parc industrial. Muzeul are acum o suprafață de 700 de mp.

Până acum, muzeul a funcționat în incinta Sălii Patria a Filarmonicii Brașov. Potrivit reprezentanților muzeului, odată cu noua "casă", locația devine și cel mai mare muzeu de științe interactiv din România.

Vizitatorii se vor putea alătura echipei de exploratori pasionați de fizică pentru a descopri secretele științei, iar prin intermediul muzeului interactiv pot experimenta fenomenele din fizică, biologie, matematică și astronomie. Despre alte noutăți ne vorbește fondatorul muzeului, Ioana Borșan:

"Am introdus și alte experimente, printre care un simulator VR de parapante, unde chiar am suspendat o parapantă autentică, cu care parapantiștii din România obișnuiau să zboare de pe Tâmpa și să aterizez în Piața Sfatului, în 1990. Totodată, am adăugat și un simulator auto și multe alte experimente legate de aviație și, nu în ultimul rând, o peșteră cu lilieci este un colțișor al liliecilor făcut de către Asociația Caravana cu Lilieci. Avem tururi interactive și tururi ghidate. De fapt, se prezintă mai întâi experimentele printr-un tur ghidat după care fiecare poate să petreacă atâta timp cât dorește".

Ruxandra Stoica