ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

10 participanți la dezbaterea pe proiectul de regulament pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice

Publicat: luni, 22 Ianuarie 2024 , ora 18.41
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Gratuitate la încărcarea mașinilor electrice sau hibrid plug-in pentru brașoveni sau tarif de 1 leu/kWh ori gratuitate în limita a 50 kWh. Sunt câteva dintre propunerile venite din partea brașovenilor pentru proiectul de regulament pentru stațiile de încărcare a mașinilor electrice și hibrid plug-in. Unul în care principala noutate este introducerea unui tarif de 1,4lei/kWh, după 3 ani în care mașinile au putut fi încărcate gratuit la stațiile de încărcare ale Primăriei Brașov.

Propunerile au fost prezentate în cadrul dezbaterii, la care au participat doar 10 persoane, dintre care 7 în online.

Unii dintre brașoveni au mai propus și suprataxare pentru cei care ocupă stațiile de încărcare, deși autoturismele le-au fost încărcate. Și mai vor stații de încărcare rapidă în oraș:



Pe de altă parte, municipalitatea are în vedere dezvoltarea unei infrastructuri de până la 250 de astfel de puncte de încărcare.

Mai mult, după ce va fi dezvoltat parcul fotovoltaic ar putea exista chiar și o ajustare de tarif.

“În acest moment, municipalitatea are în funcțiune 24 de stații de încărcare. Avem în implementare amplasarea a încă 15 stații și sperăm ca până în primăvară, toate cele 15 să fie funcționale. Avem semnate contracte atât prin PNRR, cât și prin Administrația de mediu, pentru alte stații. Sperăm, în curând, într-un orizont de 1-2 ani, să ajungem la 250 de stații de încărcare în municipiul Brașov, poziționate atât pe zonele intens circulate, pe marile bulevarde, cât și în interiorul cartierelor. Astfel, pe de o parte, să punem la dispoziția brașovenilor și turiștilor aceste stații de încărcare, dar în același timp și deținătorii de mașini electrice din cartiere să poată să-și încarce mașinile în apropierea locuinței”,
a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Proiectul final, după includerea propunerilor acceptate de serviciul de specialitate, va fi prezentat Consiliului Local spre aprobare în ședința de plen din 31 ianuarie.

În municipiul Brașov sunt înmatriculate aproximativ 700 de mașini electrice și alte aproximativ 4500 sunt hibride și hibrid plug-in.

Adina Chirvasă