ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Leonard Munteanu, nutriționist și fish sommelier: "Cele mai multe boli de care suferă românii sunt boli ale stilului de viață"

Publicat: duminică, 28 Ianuarie 2024 , ora 15.40
FOTO: vitalmin.ro
FOTO: vitalmin.ro

Alimentația adecvată, lipsa stresului, sportul și un somn liniștit sunt doar câteva dintre elementele care ne mențin sănătoși și ne prelungesc viața. Asta susține și Leonard Munteanu, de 48 de ani, specialist în nutriție, singurul fish sommelier certificat din România și trainer.

Totul a început ca un hobby, în anul 1993, iar de 10 ani practică nutriția în mod oficial. A condus chiar și centrul de detoxifiere al unui hotel important din Poiana Brașov. Dorește să-i facă pe oameni să conștientizeze că este mult mai bine și mai ușor să previi, decât să vindeci o anumită boală. Recomandă tuturor să apeleze la specialiști în nutriție din timp, pentru că mai târziu poate fi prea târziu:

Majoritatea bolilor de care suferă românii sunt boli ale stilului de viață, în care alimentația joacă un rol esențial. De aceea este important să știm ce să mâncăm și ce să evităm pentru a menține sau chiar îmbunătăți starea de sănătate. Prevenția este mai ieftină și mai ușoară decât tratamentul. Haideți să învățăm și cum funcționează corpul uman și de ce combustibil are nevoie. Că multe știm despre altele, dar despre corpul nostru prea puțin”.

În planurile de nutriție pe care le recomandă pacienților săi, Leonard Munteanu are un mare atuu. Este singurul somelier de pește din România. Certificare pe care a obținut-o în Germania. În acest fel putem primi de la el recomandări profesionale și avizate în ceea ce privește consumul de pește. Ce prespune să fii somelier de pește ne spune chiar Leonard:

Un somelier de pește este un specialist în acest domeniu, care vă poate da recomandări competente, având în spate o pregătire temeinică nemțească în domenii precum merceologie, pescuit industrial și acvacultură, sustenabilitate, nutriție, analiză senzorială și evaluarea calității, marketing, cu accent pe trendurile de consum alimentar”. 01,04

Pe Leonard Munteanu îl găsiți pe site-ul vitalmin.ro, acolo unde este business asociat. O platformă online de suplimente alimentare unde oferă și consultanță în nutriție. 

Marian STOICA