ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Brașov, juriul internațional al „Oscarurilor muzicii clasice” a aplaudat la scenă deschisă artiștii români

Publicat: duminică, 28 Ianuarie 2024 , ora 16.54
Sursa foto: Filarmonica Brașov
Sursa foto: Filarmonica Brașov

O seară cu minute în șir de aplauze și mai multe bis-uri. Așa a fost la concertul „Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai”, ce a avut loc la Sala Patria a Filarmonicii Brașov, fiind organizat împreună cu Radio România Muzical.

A fost un concert special, în care artiștii au strălucit într-un program reprezentativ românesc, dar a fost și un concert în care aplauzele le-au fost dăruite artiștilor de către membri ai Juriului Internațional Classical Music Awards (ICMA), o competiție deseori numită „Oscarurile muzicii clasice”. Juriul ICMA s-a aflat pentru prima dată în România, reunindu-se în ședința anuală găzduită de către unul dintre membri.

Din România, membru al juriului ICMA este Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical, iar concertul de la Sala Patria a fost pregătit special pentru această ocazie. Membrii juriului, jurnaliști și manageri la câteva dintre cele mai importante reviste, radiouri și publicații online dedicate muzicii culte au apreciat spectacolul de pe scena brașoveană.

”A fost într-adevăr uimitor, am și văzut mulți oameni în sală, mulți tineri, de asemenea, lucru pe care îl admir. Programul a fost unul variat, iar la final am avut parte de o interpretare extraordinară, așa încât sunt foarte încântat de această seară, de faptul că am fost aici și că am ajutat la pregătirea acestui program. Din păcate, muzica românească și artiștii români nu sunt foarte cunoscuți dincolo de granițele țării lor, iar România trebuie să facă mai mult pentru promovarea lor. Nu este doar cazul României, Polonia, de exemplu, are și ea aceeași problemă. Este important ca țările să-și ajute artiștii să se promoveze și să cânte în toată lumea”, a declarat Președintele juriului ICMA, Remy Franck. 

Și brașovenii au fost încântați de concert, dar au mărturisit că momentul lor preferat a fost cel cu Alexandru Tomescu, în duet cu Eduard Kunz. 

Membrii juriului au mai participat și la concertele de stagiune ale Orchestrei Naționale Radio și Orchestrei Filarmonicii George Enescu.
Adina Chirvasă