Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O săptămână foarte aglomerată pentru salvamontiștii brașoveni

Publicat: duminică, 28 Ianuarie 2024 , ora 22.09
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brasov - Poiana Brasov
Sursa foto: Facebook / Salvamont Brasov - Poiana Brasov

Aproape 70 de persoane au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor brașoveni în săptămâna care tocmai s-a încheiat cu un weekend pe măsură.

Dintre acestea, 30 au fost trimise către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare de specialitate, cu echipajele SMURD/SAJ venite în sprijin.

"Majoritatea persoanelor au suferit diverse tipuri de traumatisme, asociate practicării sporturilor de iarnă, pe pârtiile de sanie sau pe domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru, dar au fost și 4 cazuri în care grupuri de schiori/snowboard-eri, fără afecțiuni medicale, au rămas blocate în partea superioară a masivului sau pe Tâmpa, după încheierea programului instalațiilor de transport pe cablu, precum și persoane care s-au rătăcit din cauza vizibilității reduse", au transmis salvatorii montani brașoveni.

Numărul accidentărilor ar fi putut fi mai mare, însă joi și vineri nu au circulat instalațiile de transport pe cablu din partea superioară a masivului. Cele mai aglomerate zile au fost cele de miercuri și de duminică, când s-a intervenit pentru câte 14 persoane.

Sfârșitul de săptămână a fost plin din perspectiva intervențiilor Salvamont Brașov, înregistrând-se 18 cazuri, cu 25 de persoane implicate.



Radio România Brașov FM